lunes, 7 de junio de 2010

El nostre projecte

El projecte que hem fet ha sigut una webquest. El tema per elaborar la webquest ha sigut els animals mamífers i dins dels animals concretament ens hem basat en els dofins. Creiem que és un animal que als nens d'educació primaria els hi crida molt l'atenció, ja que quan van al zoo els poden veure com fan el seu espectacle i els encanta. També poden aprendre que no tots els mamífers són terrestres sinó que poden ser aquàtics i així ampliar els seus coneixements i la seva motivació cap als animals.


ACTIVITAT

L’activitat que proposem, mitjançant la wequest, als alumnes, és l’elaboració d’un treball sobre els dofins. L’objectiu d’aquest treball és conèixer aquests magnífics i a més promoure que els alumnes treballin en grup, compartint idees i impressions.

Per tal de saber més coses sobre els dofins i de facilitar la feina als alumnes, hem fet una llista de preguntes les quals els alumnes han de respondre. Són les següents:
- Característiques dels dofins
- Tipus i espècies dels dofins
- A on viuen?
- Com és el seu cos?
- De què s'alimenten?
- Com es reprodueixen?

A més, també hem posat els punts dels que ha de constar el treball i un altre apartat, en el qual es troben els criteris que seguirem per corregir els treballs una vegada entregats.

Creiem que és una activitat lúdica i interessant amb la qual, els alumnes, poden aprendre i a la vegada treballar de forma cooperativa, cosa que permet el respecte d’opinions, l’organització i el treball en equip.

CONCLUSIÓ

Com a conclusió sobre la webquest, podem dir que ens ha agradat construir aquest projecte, perquè com a futurs professors ens servirà per poder utilitzar tots aquests recursos informàtics. Trobem que és una eina útil per als alumnes, ja que tenen un lloc on buscar la informació i que aquesta sigui segura.

És important que els nens aprenguin per mitjà del descobriment, és a dir, per ells mateixos. Internet és una eina que pot beneficiar en aquest aspecte si es sap utilitzar, com es el cas de la nostra webquest on els nens cercaran tots els punts que proposem per tal de descobrir als dofins. És una manera de relacionar-los també amb les noves tecnologies, ja que internet i la utilització d'ordinadors està a l'ordre del dia i molt instaurat actualment.

Esperem que us animeu en un futur com a docents, a realitzar una webquest pels vostres alumnes com el nostre projecte, perquè aquests puguin adquirir més autonomia buscant tots sols la informació, sense que els professors els hi donin tot fet.


Aquí us deixem l'enllaç per poder accedir a la nostra webquest.
ESPEREM QUE US AGRADI I APRENEU MOLT SOBRE ELS DOFINS!

2 comentarios:

Unknown dijo...

Aquet tema es molt interesant, moltt be noies!

Unknown dijo...

OOOOh un dofiiiiiiiiiiinet !! jejeje m'encantaaa !!! felicitacions es genial =)

Publicar un comentario