jueves, 20 de mayo de 2010

Què és Hot Potatoes?



Hot Potatoes és un sistema per crear exercicis educatius que es poden realitzar posteriorment a través del web. Els exercicis que crea són del tipus resposta breu, selecció múltiple, omplir els buits, mots encreuats, aparellament i variats.
Per dissenyar activitats amb Hot Potatoes cal baixar-se primer el programa. La Web Oficial és http://web.uvic.ca/hrd/hotpot/index.htm. Es pot descarregar el programa en aquesta direcció Hot Potatoes i podem trobar molta informació i exercicis en http://www.aula21.net/segunda/hotpotatoes.htm. Ara bé, per a realitzar les activitats no es requereix el programa. Només és necessari un navegador, ja que les activitats es guarden en format html. Hot Potatoes té els següents tipus d'exercicis (extrets de www.aula21.net):

- JBC crea exercicis d'elecció múltiple. Cada pregunta pot tenir tantes respostes com vulguis i qualsevol d'elles pot ser correcta. En contestació a cada resposta es dóna a l'estudiant una retroalimentació específica i apareix el percentatge d'encerts cada vegada que es selecciona una resposta correcta.

- JCloze genera exercicis d'omplir buits. Es pot posar un nombre il·limitat de possibles respostes correctes per a cada buit i l'estudiant pot demanar ajuda si té dubtes. Se li mostrarà una lletra de la resposta correcta cada vegada que premi el botó d'ajuda. També s'inclou puntuació automàtica.

- JCross crea mots encreuats, pots utilitzar una quadrícula de qualsevol mida. Com en JQuiz i JCloze, un botó d'ajuda permet a l'estudiant demanar una lletra en el cas que la necessiti.

- JMatch crea exercicis d'aparellament o ordenació. Una llista d'elements apareixen a l'esquerra (aquests poden ser imatges o text), amb elements desordenats a la dreta.

- JMix crea exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades.



A CONTINUACIÓ US DEIXEM UN ENLLAÇ PER PODER VEURE COM ÉS UN HOT POTATOES:

http://www.aula21.net/segunda/hotpotejercicios.htm

1 comentarios:

Unknown dijo...

Aixo m'ho apunto! ja se com distreure a la petita trupe que tinc com a cosins! jeje merci!

Publicar un comentario